Nazwa forum

Opis forum

  • Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-12-28 15:12:49

B@azyl

Użytkownik

Zarejestrowany: 2011-10-16
Posty: 20
Punktów :   

Zaliczenie z PHP

Witam. Probowal juz ktos moze robic te zadanie z php??  Ja za groma nie moge tego zaczac, nie czaje tego. Gdyby ktos mogl to niech podesle chociaz 1 zadanie zebym wiedzial jak to zaczac. Szukalem cos podobnego na necie ale nigdzie nie ma;/

Offline

 

#2 2012-01-02 10:22:51

 piotr.kalwasinski

Administrator

Call me!
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2011-10-16
Posty: 20
Punktów :   
WWW

Re: Zaliczenie z PHP

Ja w tym tygodniu do tego usiądę ,ale szczerze jeszcze nawet tego na oczy nie widziałem. Jak coś wymyślę to na pewno dam znać

Offline

 

#3 2012-01-04 12:45:20

Jula

Użytkownik

Zarejestrowany: 2011-10-17
Posty: 14
Punktów :   

Re: Zaliczenie z PHP

Ja też nie wiem jak to zacząć i przyłączam się do prośby Patryka chociaż to pierwsze zadanie

Offline

 

#4 2012-01-04 12:47:21

 czito

Nowy użytkownik

5544275
Skąd: Nasielsk
Zarejestrowany: 2012-01-04
Posty: 5
Punktów :   

Re: Zaliczenie z PHP

ja chętnie pomogę, ale musi mi ktoś powiedzieć o które 1 zadanie chodzi ;D

edit:
chodzi o te zadania?

Ostatnio edytowany przez czito (2012-01-04 16:19:31)

Offline

 

#5 2012-01-04 19:53:24

B@azyl

Użytkownik

Zarejestrowany: 2011-10-16
Posty: 20
Punktów :   

Re: Zaliczenie z PHP

Nie;p Zadania na zaliczenie mamy na moodlach. W kursach z programowania.

Offline

 

#6 2012-01-05 01:49:15

 czito

Nowy użytkownik

5544275
Skąd: Nasielsk
Zarejestrowany: 2012-01-04
Posty: 5
Punktów :   

Re: Zaliczenie z PHP

Nie mogę w takim razie nic takiego znaleźć, proszę o link. Dodam że moją grupę prowadzi Greniewski

Ostatnio edytowany przez czito (2012-01-05 01:52:08)

Offline

 

#7 2012-01-05 10:12:07

B@azyl

Użytkownik

Zarejestrowany: 2011-10-16
Posty: 20
Punktów :   

Re: Zaliczenie z PHP

Czito to jest ten link -> http://moodle.ewsie.edu.pl/course/view.php?id=136 . A jak tak sie nie da to wejdz na moodle i z dzialu PODSTAWY PROGRAMOWANIA  wejdz w Podstawy Programowania I i tam to bedzię.

Offline

 

#8 2012-01-05 13:08:43

 czito

Nowy użytkownik

5544275
Skąd: Nasielsk
Zarejestrowany: 2012-01-04
Posty: 5
Punktów :   

Re: Zaliczenie z PHP

więc tak zadanie1 z projektow php dla grup Frąka

Kod:

function ZamienLiczbyJesliTrzeba(&$liczba1, &$liczba2)
{    
    if($liczba1 > $liczba2)
    {
        $tmp = $liczba1;
        $liczba1 = $liczba2;
        $liczba2 = $tmp;
        echo "zamienilem ";
    }else{
        echo "nie zamienilem ";
    }
}

pzdr

Offline

 

#9 2012-01-06 21:37:37

 piotr.kalwasinski

Administrator

Call me!
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2011-10-16
Posty: 20
Punktów :   
WWW

Re: Zaliczenie z PHP

& w zmiennych chyba nie jest potrzebny? Czy jakiś konkretny cel jest tego ?

Offline

 

#10 2012-01-06 23:14:50

 czito

Nowy użytkownik

5544275
Skąd: Nasielsk
Zarejestrowany: 2012-01-04
Posty: 5
Punktów :   

Re: Zaliczenie z PHP

Proponuje samemu przetestować Jeśli w funkcji użyjemy argumentu bez referencji (&) wtedy jego wartość zmieni się tylko w ciele funkcji, a nie w zewnętrznym skrypcie (czyli to czego potrzebujemy).



pzdr

Offline

 

#11 2012-01-07 09:57:39

 piotr.kalwasinski

Administrator

Call me!
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2011-10-16
Posty: 20
Punktów :   
WWW

Re: Zaliczenie z PHP

Dałbyś przykład skryptu testującego

Offline

 

#12 2012-01-07 14:26:51

 czito

Nowy użytkownik

5544275
Skąd: Nasielsk
Zarejestrowany: 2012-01-04
Posty: 5
Punktów :   

Re: Zaliczenie z PHP

Kod:

include "funkcje.php";
$x = 100;
$y = 5;
echo $x." ".$y;
ZamienLiczbyJesliTrzeba($x, $y);
echo $x." ".$y;

oczywiscie definiujemy pehapa na początku i funkcje umieszczamy w pliku funkcje.php

Ostatnio edytowany przez czito (2012-01-07 14:27:52)

Offline

 

#13 2012-01-09 18:16:30

Jula

Użytkownik

Zarejestrowany: 2011-10-17
Posty: 14
Punktów :   

Re: Zaliczenie z PHP

Cholera ja to nie wiem jak ja to zrobie ;(

Offline

 

#14 2012-01-09 18:59:23

B@azyl

Użytkownik

Zarejestrowany: 2011-10-16
Posty: 20
Punktów :   

Re: Zaliczenie z PHP

Julka witaj w klubie;p ja siedze juz tydzien i szukam informacji na temat tego zaliczenia. Ksiazke nawet kupilem ale i tak nic z tego;p

Offline

 

#15 2012-01-09 21:16:43

Jula

Użytkownik

Zarejestrowany: 2011-10-17
Posty: 14
Punktów :   

Re: Zaliczenie z PHP

tak tylko że ja to nawet nie mam na czym zrobić! Wiec jak mi ktoś nie pomoże to zginę marnie i się nie zobaczymy na kolejnym semestrze fuck a to jest tylko programowanie a co będzie się działo na SO ?? Totalna porażka... pomyśleć że to dopiero pierwszy semestr... co będzie dalej? O ile w ogóle będzie xD

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
M16 www.reggae.pun.pl stoly tenisowe krakow, krowoderska kiedy bol okresowy minie metin2 najlepsza postać do pvp i expa